CO-melders redden levens

maandag 20 november 2023
General
PER_FB Template-CO-Vergiftiging.jpg

CO-melders: waakhonden die levens redden
In normale concentraties is CO onschadelijk, maar hoge niveaus van CO kunnen leiden tot symptomen zoals vermoeidheid, hoofdpijn of nog erger. Het monitoren van CO-niveaus is dan ook essentieel voor een gezonde en productieve leefomgeving, vooral in gesloten ruimtes zoals veel bedrijven, scholen en woningen.

Herfst en winter
De verbranding van materialen voor verwarming in de herfst en winter, maar ook transport en industriële processen vormen een belangrijke bron van CO-uitstoot. Industriële activiteiten, zoals de productie van cement en chemicaliën, kunnen CO uitstoten als een bijproduct van hun processen. Met name in bedrijfsomgevingen is het letterlijk van levensbelang hierop alert te zijn.

Detectie
Moderne CO-melders zijn uitgerust met zeer nauwkeurige sensoren die zelfs kleine veranderingen in CO-niveaus kunnen detecteren. Vroegtijdig ingrijpen voordat de concentraties schadelijk worden is hierdoor mogelijk. Wij plaatsen bijvoorbeeld stand alone CO melders met een batterij die maar liefst 10 jaar meegaat. Blijf alert op de nieuwste inzichten in CO-monitoring.

Contact
Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek of zit u met een vraag? Wij zijn telefonisch bereikbaar via het nummer +31 (0)45 8200 240 of mail naar info@perfect-preventie.nl