VERPLICHTE KEURING VAN NOODVERLICHTING

zondag 17 juli 2022
Regelgeving
PER_FB Noodverlichting.jpg

Het doel van noodverlichting is om bij een calamiteit een gebouw veilig te kunnen verlaten. Deze noodverlichting werkt ook in het geval van een stroomstoring. Noodverlichting is noodzakelijk voor het veilig gebruik van vluchtroutes en nooduitgangen. Een goed werkende noodverlichting is van levensbelang.

Een periodieke controle van de noodverlichting is verplicht. Deze verplichting komt voort uit het bouwbesluit alsook vanuit de Arbowet. In het bouwbesluit is vastgelegd dat u als eigenaar van een gebouw verantwoordelijk bent voor de veiligheid van de gebruikers. De arbowet stelt een werkgever verantwoordelijk voor de veiligheid van de medewerkers, bezoekers en leveranciers van een gebouw. De werkgever dient zorg te dragen voor de aanwezigheid van vluchroutes en nooduitgangen, dat deze vrij zijn en dat de routes adequaat zijn aangegeven met vluchtrouteaanduiding en vluchtwegverlichting.

De wet bepaalt vervolgens een verplichting van een periodieke controle van iedere installatie die krachtens de wet aanwezig is. De vastgoedeigenaar is verantwoordelijk voor het onderhoud aan noodverlichting.

Als specialist adviseren wij over de periodieke controle van noodverlichting. Ook voor het projecteren van noodverlichting bent u bij de experts van Perfect Preventie aan het juiste adres. Neem vandaag nog contact met ons op.

Perfect geregeld, veilig gevoel!